Gyógyító Bohócdoktorok Alapítvány a Szegedi Gyermekklinikán.

Bohócdoktorok jártak a szegedi Gyermekklinikán

 

bohocdoktorok-006.jpg

“Fehér köpeny, fonendoszkóp ez még mind stimmel, de mit keres egy piros orr a doktorbácsin? Miért vannak színes gombok a fehér köpenyen? És egyáltalán mi az a gumicsirke a kezében?”

Visszatérő vendégként látogattuk meg a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika Gyermeksebészeti részlegét. A Gyógyító Bohócdoktorok Alapítvány önkéntes professzora Gergő Bohóc, és tanársegédje Dorka Bohóc ismét mosolyra fakasztotta az osztályon fekvő kisbetegeket, és a nővéreket egyaránt. Minden egyes kórterembe bekukkantottunk, ahol csodálkozó tekintetek fogadták a fiatal vizitelő csapatunkat.”Fehér köpeny, fonendoszkóp ez még mind stimmel, de mit keres egy piros orr a doktorbácsin? Miért vannak színes gombok a fehér köpenyen? És egyáltalán mi az a gumicsirke a kezében?”

…hamarosan a humor, a nevetés, és a csodálatos bűvésztrükkök varázsolták át egy kis időre Csodaországgá, ahol egy kicsit feledésbe merült a fájdalom, az infúziós tű..”

A hangulat gyorsan feloldódott, amint elindult a bohóckodás, és bemutatkoztak a “furcsa doktorok”. A kórtermeket hamarosan a humor, a nevetés, és a csodálatos bűvésztrükkök varázsolták át egy kis időre Csodaországgá, ahol egy kicsit feledésbe merült a fájdalom, az infúziós tű, és a kórházi hangulat.

A 3 és fél órás vizit végére az önfeledten mosolygó kisbarátainktól, és a nővérkéktől vidáman elbúcsúztunk, azzal a szigorúan megtett ígérettel, hogy két hét múlva újra jövünk!

A Gyógyító Bohócdoktorok Alapítvány hisz abban, hogy a nevetés és a jókedv nagymértékben hozzájárul a betegek gyógyulásához. A bohócdoktorok sajátos eszközeikkel, bűvésztrükkökkel, látványos lufihajtogatással segítik elő a kis betegek gyógyulását. – A lelkiállapot befolyásolja a szervezetben lezajló folyamatokat, s így elősegítheti a gyógyulást – mondta Csatai Gergő, alias Gergő Bohóc, aki több, mint 5 éve foglalkozik bohóckodással, és lufizsonglőrködéssel.

Egy-egy mosoly, gyermekkacaj, vagy egy fáradt szülők kisimuló arca, az ápolók izgatott várakozása, az osztályos orvosok elismerése. Mindezek a sikeres munka bizonyítékai!

-Alapítványunk képzett bohócdoktorai így szeretnék bebizonyítani a valamennyiünk számára nyilvánvaló tényt, a nevetés, a jókedv gyógyító hatását! – számolt be a Programról Fődi Brigitta, az alapítvány elnöke. A program tudományos részét országosan elismert gyermekorvosok és laboratóriumi kutatók végzik, amelyet nagyon komoly szakmai kutatómunka előzött meg. A Gyógyító Bohócdoktoraink mindehhez a lelküket adják hozzá. Ehhez várjuk minden segítőkész embertársunk támogatását!

 

Figyelem!

Elindultak az adó 1%-os kampányok, és többen jeleztétek felénk, hogy vannak, akik megtévesztő módon a mi nevünket felhasználva gyűjtenek 1%-os felajánlásokat. Ugye Te sem szeretnéd, hogy 1%-od olyan szervezethez kerüljön, akiknek nemhogy programjuk, de bohócdoktoruk sincsen?

Szervezetünket, a Gyógyító Bohócdoktorok Alapítványt 2015-ben alapítottuk, ezért mi még fiatal szervezetként nem felelünk meg a közhasznúsághoz szükséges feltételeknek. Ebből kifolyólag a mi alapítványunk egyenlőre NEM KÉRI senkinek az adó 1%-os felajánlását, nem kampányol adó 1%-os felajánlásáért!
Működésünket önerőből, és a támogatóink kisebb-nagyobb felajánlásaiból fedezzük.

Ezért kérünk minden kedves támogatónkat, hogy az adó 1%-os nyilatkozattétel előtt alaposan tájékozódjon, és olyan civil szervezetet válasszon, akik VALÓDI, és folyamatosan nyomon követhető tevékenységgel foglalkozik. Olyan szervezetet, akik VALÓBAN tesznek a kitűzött célokért, és a pénzedet nem csak önmarketingre, és a megtévesztésre fordítják.